Kornoter utgitt på Boosey&Hawkes

June 1, 2002

Boosey and Hawkes i New York har gitt ut en serie med korkomposisjoner av Frode Fjellheim i serien Choral Music Experience – presentert av Doreen Rao
Titlene under kan kjøpes direkte fra www.boosey.com. Eller fra Norsk Korsenter

Merk at noen av titlene også finnes i boka “Joik for kor

Flere av komposisjonene har blitt populære i skolekor både i USA og mange andre land.

Alle er inspirert av joik, men krever ingen spesielle forkunnskaper eller innsikt i samisk språk eller tradisjon. De fleste skrevet for like stemmer (SSA), men noen kan gjerne brukes i blandet kor (se merknader under).

Eatnemen Vuelie – Fairest Lord Jesus. Et møte mellom en joik og salmen Fairest Lord Jesus eller Deilig er jorden. Utgitt på flere CD-er, bl. a. med koret “Cantus”. Lytt til en smakebit med Cantus her.Bestill fra Boosey&Hawkes eller Norsk Korsenter (Teksten på Deilig er jorden synges på ulike språk)
Night Yoik – for blandet kor eller like stemmer + komp. Utgitt på flere CD-er, bl. a. med koret “Cantus”. Lytt til en smakebit med Cantus her.Bestill fra Boosey&Hawkes eller Norsk Korsenter (Finnes også i heftet Joik for kor)
Northern Lights – for like stemmer + komp.Bestill fra Boosey&Hawkes
Psalm – for like stemmer og piano.Bestill fra Boosey&Hawkes (I heftet joik for kor finnes denne i en utgave for blandet kor).
South Sámi people – for blandet kor eller like stemmer.Bestill fra Boosey&Hawkes (Finnes også i heftet Joik for kor)
Two sámi people – for like stemmer, tenor-sax og komp.Bestill fra Boosey&Hawkes
Winters Night – for like stemmer, sopran-sax og komp.Bestill fra Boosey&Hawkes