Katarina Barruk

Diskografi

6 months ago

Katarina Barruk

Dan iehkieden Tråantsne, 20:00!
Ikväll i Trondheim på Dokkhuset med: Marja Mortensson, Daniel Herskedal, Stian Lundberg och Espen Berg.
Be there!👌

Tråante: Marja og KatarinaMar 2, 8:00pmDokkhuset SceneVi har så vidt avsluttet den fantastiske jubileumsuka Tråante 2017, men vi har heldigvis et helt jubileumsår framfor oss. Vi er kjempeglade for å kunne presentere dette flotte prosjektet til DKS i Sør-Trøndelag Fylkeskommune på Dokkhuset!

Tråante er det samiske navnet på Trondheim. De to samiske artistene Marja Fjellheim Mortensson og Katarina Barruk har begge tilknytning til denne byen der det første samiske landsmøtet ble holdt for 100 år siden i februar 1917.

Marjas tippoldefar Daniel Mortensson var en av møtelederne på det første samiske landsmøtet. Katarina Barruks máddaráhkká (oldemor) het Maria Katarina født Laula, gift Barruk (1882-1950). Hun grunnla den aller første samiske kvinneforeningen 1904 og var også med og arrangerte møtet i 1917.

De to unge samiske artistene representerer en ny generasjon artister og har fått med seg et lite stjernelag av norske musikere. Sammen har de laget en helt ny konsert som inneholder alt fra gammel tradisjonell samisk musikk til moderne musikk, komponert av utøverne selv.

Marja Fjellheim Mortensson (joik)
Katarina Barruk (joik)
Espen Berg (Piano)
Daniel Herskedal (Tuba)
Stian Lundberg (Trommer)
Kjell Ove Grimsmo (Tekniker)
... See MoreSee Less

Tråante: Marja og Katarina

7 months ago

Katarina Barruk

Booom!👊
Idag släpper jag, Marja Mortensson och Elina Mikalsen Waage vår låt och jojk som vi jobbade på i somras. Detta i samarbete med Riddu Riddu.

Ikväll är det releasefest på studentsamfundet driv i Tromsö, kom och fira med oss!🎉
Ska bli så kul att spela ikväll!

Vujnaliehpie, vi ses!
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

11 months ago

Katarina Barruk

Från dagens rep inför morgondagens konsert på Raasten rastah. Blir lite nya grejer, så det blir spännande! Hoppas på att se er där! ... See MoreSee Less

Från dagens rep inför morgondagens konsert på Raasten rastah. Blir lite nya grejer, så det blir spännande! Hoppas på att se er där!

 


Photo: Marika Vikström