Transjoik

 

Diskografi

Hva andre har sagt om Transjoik? Jazznytt sa for eksempel dette:

Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger.

Deres CD Uja Nami ble i nominert til Spellemannspris, og på CD-en Bewafá har de med seg sangeren Sher Miandad Khan fra Lahore i Pakisten. Deler av CD-en er faktisk spilt inn der!

Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og krafttfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

De vokale uttrykkene forsterkes av to trommesett, synth, elektroniske loops, og bass-gitar. Om man må snakke om musikalske båser, er electronica, ambient og trance mulige sammenligningere. Selvsagt kan betegnelsen world music også brukes. I så fall har Transjoik bragt denne sjangeren et skritt videre.

Transjoik har de siste årene inspirert en rekke artister og produsenter ute i verden. Et resultat av dette er deres ”Remix Project” der artister/produsenter som Transglobal underground, Aki Nawaz/FunDaMental og DJ Mutamassik (Egypt/New York) har laget remixer av Transjoiks musikk. Transjoik har nå integrert disse remixene i konsertene sine og opplever ofte et ekstatisk dansende publikum foran scenen.

De har turnert i Scandinavia, Europa, USA og Canada og har etablert seg som et av de mest spennende prosjektene i verden der folkemusikk møter nye urbane uttrykk.

Transjoik 2017:

Frode Fjellheim (synth/vokal)
Nils-Olav Johansen (gitar/vokal)
Snorre Bjerck (trommer/vokal)
Anders Bitustøyl (bass)

Andre medlemmer og samarbeidspartnere:
Tor Haugerud (trommer/vokal - med fra starten og på alle albumutgivelser)
Mattis Kleppen (bass på flere liveprosjekter)
Sher Miandad Khan (vokal på Bewafá)
Håvard Lund (bassklarinett, klarinett og sopransax på Mahkalahke)
Torbjørn Hillersøy (bass på Mahkalahke)

 

Cover for Transjoik
1,298
Transjoik

Transjoik

Transjoik

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 years ago
Transjoik

Herlig å spille her! Transjoik og Quintus.Vi fick vara med om en helt fantastisk konsert! Frode Fjellheim, Quintus, Transjoik golvade alla som kom. Fullsatt! Jag är faktiskt stolt över att kunna arrangera deras enda framträdande i Sverige under denna turné. Och det händer i Namn, den lilla byn i Oviken. Tack till er alla! Nästa konsert 26 mars info kommer. ... See MoreSee Less

Herlig å spille her! Transjoik og Quintus.
1 years ago
Transjoik

Transjoik og Quintus på Byscenen, Trondheim 14. november ... See MoreSee Less

1 years ago
Transjoik

Fantastisk å besøke Brønnøy Jazzforum i dag:-) ... See MoreSee Less

2 years ago
Transjoik

Transjoik and Quintus on tour again! ... See MoreSee Less

Transjoik and Quintus on tour again!
Load more

 

nb_NONorsk bokmål
Powered by TranslatePress »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop