Bárut

Diskografi

Inga Juuso står i sentrum av bandet Bárut - et band som plasserer joiken i nye lydlandskaper. De er inspirert av både blues og urmusikk, og gir den nordiske "sounden" en ny dimensjon.

Bárut (samisk og betyr bølge), er en trio bestående av joikeren Inga Juuso, perkusjonisten Martin Smidt og multiinstrumentalisten og vokalisten Asbjørn Berson. Inga er en av våre mest fascinerende utøvere innen joiketradisjonen. Samtidig er hun særdeles allsidig! Du har kanskje sett henne som skuespiller på TV eller kino i filmen "Kautokeinoopprøret", eller på scenen sammen med Steinar Raknes i det fantastiske prosjektet "Skaidi". I Bárut fronter hun et nytt musikalsk samarbeid der joiken dras inn i både blues-verdenen og i urmusikk fra den andre siden av jorda.

Bárut startet som en produksjon for Rikskonsertene men utviklet seg til et band som ønsket å gjøre noe nytt og unikt. Asbjørn forener sine ferdigheter i blues-inspirert gitarspill, didjeridu og kreativ lydskaping med sin datamaskin og ender opp med en helt særegen lydstemning. Sammen med Martin Smidt, som evner å lage suggererende groover på et utradisjonelt tromme- og perkusjonsoppsett, gir de Inga en ramme som kler både henne og joiken på en måte du ikke har hørt før.

nb_NONorsk bokmål
Powered by TranslatePress »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop