Sammen med forfatteren Cecilia Persson har Frode Fjellheim laget joikeoperaen Skuvle Nejla. Operaen hadde verdenspremiere i Östersund 12. oktober 2006. Norgespremiere på Inderøy 19. oktober.

Dette er første gang det produseres en opera der tradisjonelle joikere møter klassiske operasangere. Operaen er produsert av Estrad Norr i Östersund og er en del av det norsk-svenske Inter-reg. prosjektet "Med joik som utgangspunkt".

Pressen skrev bl. a. dette etter premierene:

Det er ikke første gang samisk kultur kobles med operasjangeren, men det er så desidert første gang den får en så tiltalende presentasjon i en scenisk sammenheng. For Frode Fjellheims musikk har i utgangspunktet en helt enestående appell.
Det musikalske blir et bærense element, og det på flere plan. For det første kobles en opprinnelig joikevokal med ulike skjønnsang-idealer. Og her er det virkelig kontraster. Den rå stemmebruken i joiken har en direktehet som vil få de fleste sangpedagoger til å gremme seg. Men den har en utrolig appell, spesielt slik Anna Kråik, Inga-Marit Gaup Juuso og Johan Anders Bær behersker den. Det blir rett og slett mesterlig. (Adresseavisen)

Med grensesprengende musikk i landskapet der joik møter samtidsmusikk og dramatisk opera, har Frode Fjellheim komponert et verk for framtida. (Trønderavisa)

Les mer på Estrad Norr sine egne websider.

Turnéliste:

12. oktober: Verdenspremiere i Östersund
13. oktober: Forestilling i Östersund
15. oktober: Forestilling i Östersund
19. oktober: Norgespremiere i Inderøy Kulturhus kl. 19.30
20. oktober: Forestilling Inderøy (skoleforestilling på dagtid)
20. oktober: Forestilling Inderøy Kulturhus kl. 19.30
22. oktober: Forestilling Røros (Storstuggu)
23. oktober: Forestilling Trondheim (Olavshallen)
26. - 29. oktober turné i Väster- /Norrbotten Sverige

nb_NONorsk bokmål
Powered by TranslatePress »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop