Mojhtestasse (minnegave), nytt album ute nå!

Et knapt år etter at hun ga ut sitt bejublede debutalbum er Marja Mortensson klar med sin utgivelse nummer to!

Denne gangen har hun valgt å la sin fantastiske stemme tre enda klarere fram – gjennom en minimalistisk og akustisk produksjon der joiken og røttene blir enda mer framtredende.

Den unike besetningen med Daniel Herskedal på tuba/basstrompet og Jakop Janssønn på perkusjon skaper en intim ramme og et herlig levende lydbilde. Albumet løfter fram Marja´s stemme, musikken og dens forankring i hennes sør- og umesamiske kulturarv på en helt ny og betagende måte!

Utgangspunktet for utgivelsen var et prosjekt der Marja reiste rundt i det sør- og umesamiske området og samlet gamle joiker gjemt i ulike arkiver. Her er joikene løftet fram i lyset, både gjennom a cappella versjoner, arrangerte versjoner og nye komposisjoner som gir tradisjonen nytt liv.

Musikken er solid forankret i Marjas samiske kulturarv, men har samtidig en egenart som trioen har utviklet gjennom å ha en rekke konserter der materialet har fått lov til å utvikle seg over tid. Arrangementene og komposisjonene framstår derfor som helstøpte og gjennomarbeidet. Når musikken formidles med de mesterlige kvalitetene trioen har både instrumentalt og vokalt blir dette tidløs musikk som rører deg.

[wp_cart_button name="Mojhtestasse" price="179.00" shipping="0.001"]

Nominert til Spellemannpris!

Vinner av Spellemannpris

 

 

 

 


 

 

nb_NONorsk bokmål
Powered by TranslatePress »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop