Frode Fjellheim har i samarbeid med utøverne skapt joiken og musikken til denne forestillingen som hadde premiere i Harstad i juni 2021.

Urpremiere på Festspillene i Nord-Norge

Årets åpningsforestilling tar publikum med på en dansejoikvandring i Harstad. Gjennom dans og joik reflekteres det over kraften ved å stå sammen om noe og bevissthet om jorda vi står på og deler.

Forestillingen starter utendørs og tar publikum med på en gåtur som ender opp på hovedscenen i Harstad kulturhus. Publikum og utøvere beveger seg som en stor folkemasse og dermed er publikum en del av forestillingen. 

Tema i forestillingen er menneskets forhold til naturen og mennesket som natur.

De 7 kvinnelige utøvere som står på scenen er annerkjente dansere, joikere og sangere. Det musikalske uttrykket i forestillingen er flerstemt joik som komponeres av joikeprofessor Frode Fjellheim. Joiken er et bærende element i forestillingen og utøverne skal både joike og danse.

Elle Sofes tilnærming og koreografiske språk gjør henne til en av de mest interessante koreografene i sin generasjon. Hun klarer å fremstille hyperlokale temaer på en måte som oppleves universelt.

 
Mitt ønske med forestillingen er å gi publikum den kroppslige opplevelsen av det å stå sammen, være en del av en masse, å stå sammen i bevegelse og joik/sang. Den kraftige opplevelsen av å være sammen med andre mennesker og utendørs og føle seg som en del av noe større.
ELLE SOFE SARA
 

NRK mente dette om forestillingen:

MEDVIRKENDE

Elle Sofe Sara Festspillprofil og kunstnerisk leder/koreograf
Frode Fjellheim Komponist
Sara Marielle Gaup Beaska Joiker
Kajsa Balto Joiker
Olga-Lise Holmen Sanger
Grete Daling Sanger
Julie Moviken Danser
Emilie Marie Karlsen Danser
Nora Svenning Danser
Alexandra Wingate Medkoreograf
Ramona Salo Kostymer
Elin Melberg Scenografi
Øystein Heitmann Lysdesign
Thomas Schaupp Dramaturg
Håkon Pettersen Lyd
Ingvild Kristin Kirkvik Inspisient