Foto: Leikny Havik Skjærseth

Den høythengende utmerkelsen tildeles i år Frode Fjellheim, som har vært en sentral aktør innen formidling og revitalisering av den samiske kulturarven gjennom sitt eget virke som komponist, og i nært samarbeid med samiske artister – også fra det sørsamiske og umesamiske musikkfeltet. 

I 2013 ble en hel verden eksponert for den samiske musikktradisjonen i Disneys filmunivers Frost. Fjellheim bidro med magiske lydlandskap i filmen. Hans enestående musikk, inspirert av samisk musikk og joik, har bidratt til økt oppmerksomhet og bevissthet rundt samisk musikk og kultur, skriver juryen, som består av Musikkforleggernes styre, i sin begrunnelse.

Fjellheim er kjent som komponist, musiker, produsent og musikkforlegger, og har hatt en karriere preget av høyt aktivitetsnivå og mangfoldige musikalske retninger siden 80-tallet. Fjellheim ble født i 1959 i Mosjøen, vokste opp i Karasjok og bor i dag i Trondheim. Gjennom hele karrieren har han vandret fritt mellom sjangere som jazz, rock, klassisk, verdensmusikk og elektronika. Han har også vært en svært aktiv komponist og musiker for teaterscener, skrevet en lang rekke bestillingsverk, samt musikk for TV, dokumentarer, kortfilmer og kunstutstillinger. 

nb_NONorsk bokmål
Powered by TranslatePress »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop