Dette er Snorre Bjercks debut CD, en forrykende produksjon der grooven, vokalelementer og en intens nerve skaper verdensmusikk du aldri har hørt maken til. I salg fra 24. oktober 2006.

De som er interessert i verdensmusikk har kanskje opplevd denne fantastiske perkusjonisten på scenen - enten i gruppa Transjoik - eller i et av hans egne prosjekter. Han har utviklet en særegen stil der hans behandling av perkusjonsinstrumenter fra hele verden, særegen vokalbruk og elektronikk smelter sammen til en herlig blanding. Denne CD-en er hans debut som soloartist.

Snorre Bjerck har reist mye i store deler av verden, og samlet impulser fra både folkemusikk og urbane miljøer. På denne CD-en kan du høre hans unike lydopptak fra Europa, Asia og Afrika. Disse er brukt som stemningselementer i en forrykende produksjon der grooven, vokalelementer og en intens nerve skaper verdensmusikk du aldri har hørt maken til. Snorre har med seg joikeren Ingor Ántte Áilu Gaup, og den sveitsiske bassisten Mich Gerber som gjester. CD-en er produsert av ham selv med hjelp av Transjoik kollega Frode Fjellheim.

Snorre Bjerck (percussion, vocals and synth)
Mich Gerber (double bass)
Ingor Ántte Áilu (yoik)
Frode Fjellheim (additional synth)
 
Tidal


Spotify

Mangfoldig verdensmusikk

Transjoiks trommeslager slår ut i full blomst.
Anmeldt av Tryggve Lundemo - Adresseavisen

Snorre Bjerck har i mange år vært en fascinerende trommeslager i Transjoik, der han og trommekollega Tor Haugerud lager pulserende grooves med utgangspunkt i joik. Når Bjerck nå debuterer som soloartist med produsenthjelp av Frode Fjellheim, viser han at han har et enda bredere spekter å spille på.

En viktig ingrediens i mange av de åtte låtene er ymse lydopptak fra ulike steder på kloden. Bjerck har tatt opp lyder på flyplassen i Abu Dhabi, sentralstasjonen i Milano, i Pakistan og Marrakesh. Dermed får man en liten pekepinn om det store mangfoldet som preger dette albumet.

Bjerck synger, spiller ulike perkusjonsinstrumenter og benytter seg av ny elektronikk. Han reiser ubesværet fra Afrika til Asia og til Sameland, der han bruker joikeren Ingor Antte Ailu. Selv om mange ulike impulser ligger til grunn for denne musikken, klarer likevel Bjerck å sy det sammen slik at albumet får en fin helhet. Et par ganger flyter det litt ut, men en sterk puls og mange ulike rytmer gjennomsyrer det meste av albumet. Dermed får «My Place» det vi i mangel av bedre ord pleier å kalle sug og trøkk.

HØYDEPUNKT: «It Love» og «The Moon From Both Sides».

nb_NONorsk bokmål
Powered by TranslatePress »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop